måndag 7 maj 2007

Resursslöseri

Hade egentligen inte tänkte bry mig mer om Kent Ögren, han sköter ju själv sin kampanj för att bli avsatt, men måste dock fråga mig om det verkligen är vedertagen socialism att: stoppa privatvården vid Kusten, därför att det inte finns i inlandet. Vad Ögren på något vis försöker säga är att kustborna inte ska ha möjlighet att få vård, därför att inlandsborna inte har samma möjlighet (det finns inga privat läkare i inlandet) I Kent ögrens värld är det viktigare att alla får det lika uselt, bara inte kustborna får möjlighet att välja. Det verkar inte föresväva Ögren att folk faktiskt kan åka från inlandet till kusten. Det är ett nytt kristallklart budskap.

Men värst är ändå siffrorna för laxen i östersjön. I Tornedalen fångade 1500 laxar ifjol, det är en promille av den beräknade smoltutgången. Det är helt sjukt. Men ändå kämpar norrbottens politiker för att behålla yrkesfisket längs kusten. Ett statligt subventionerat fiske på giftig fisk är viktigare än att skapa en näring som kunde omsätta miljoner, ge mängder med arbeten och som framförallt skulle bevara laxen. Men icke! Sverige har blivit ett land med ryggradslösa politiker.

Dagens Mål: Enzo Maresca, vilken träff, tystade Madrid publiken för ett tag.
Dagens Bob: "Det har varit lite stökigt, tidigare... men vem hade kunnat tro det här" Alla utom BodenBo:s vd visste visst att Sveafälten var farligt.
Dagens Citat: "Det tycks mig ibland att Gud då han skapade människan i någon mån övervärderade sin förmåga." Oscar Wilde

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

"I Kent ögrens värld är det viktigare att alla får det lika uselt"

Det där går helt i linje med mitt förslag inför tjafsandet om placeringen av (det som sedermera blev) Sunderby sjukhus. Jag sade: Lägg det i Klöverträsk, så att det blir så långt som möjligt för så många som möjligt att ta sig dit.

Men det blev en kompromiss. Det blev Sunderbyn. Mitt emellan Luleå och Boden. Rättvist för Sunderbyborna, men orättvist för en majoritet.

Därför måste vi ha privatläkarna kvar. Inget snack om saken.

:-)